Spændende samarbejde om skater rampe

et godt samlingssted

Spændende samarbejde om skater rampe

Folk og foreninger i Vrå har ry for at kunne samarbejde, og her er endnu et eksempel.
Det er Vrå Beboer – og Erhvervsforening, Vrå Amatørteater, Løkken-Vrå Nærradio Børnenes Jord og Uhrenholdts gård, der er gået sammen om et pionerprojekt: At lave en skaterrampe udelukkende i beton.

De 4 førstnævnte står for det økonomiske, og Uhrenholdtfolkene er i den udførende rolle – endnu med Thorben Svendsen i spidsen – godt hjulpet af Holger Mikkelsen, Per Korneliussen, Erik Gaardbo og Gert Lykkegaard – og Jeppe Larsen-Ledet fra Børnenes Jord

Her savner man en skater rampe, og dem, der er lavet af trailerplader holder ikke ret længe. Derfor har man kastet sig ud i betonprojektet – og det er noget af en mundfuld.

Det er ikke den lige bund, der giver problemer. Den er forholdsvis nem at støbe. Nej, det er de buede flader, og man er kommet frem til at lave en form, der gerne skulle kunne holdt til at støbe 10 enheder – altså 5 elementer i hver ende af den vandrette flade.

Man har lavet et samarbejde med Ingstrup Betonstøberi, der skal fylde formen med en helt særlig beton – og vibrere den. Og så er det tanken, at Uhrenholdtfolkene selv skal afforme, og gøre formen klar til en ny støbning.

Det at tegne og lave formen har været noget af en udfordring, og her har man haft god hjælp af Torben Henriksen, der har stået for de elektroniske tegninger, og Troels Larsen, der på den cnc-styrede overfræser i FabLab i Uhrenholdts gård, har skåret de buede formstykker – og så har Thorben og holdet eller lavet resten.

Hvert beton element kommer til at veje i omegnen af 1200 kg. Så det er ikke sådan noget 4 mand lige smider på en trailer. Og det er heller ikke gratis. Budgettet siger kr. 100.000,-

Formen er færdig, og man venter nu på, at folkene på Ingstrup Betonstøberi kommer tilbage efter sommerferien.

Man er virkelig ude og træde nye stier, og hele holdet vil holde vejret, når den første støbning går i gang.

Her er Torben Henriksens tegning af selve det buede lege – det som man skal lave støbeform til.

Vores store overfræser kan lave alt, hvis man kan tegne det. Den styres af en computer – og den styres af Troels Larsen.

Vores store overfræser kan lave alt, hvis man kan tegne det. Den styres af en computer – og den styres af Troels Larsen.

Her er den næsten færdige form – og Thorben, Holger og Per drøfter de sidste små ændringer. Noget af arbejdet er udført af elektroniske maskiner – og resten er godt tømrerhåndværk.

Det kræver meget plads at lave en så stor støbeform, og vi har fået lov til at stå ude på det gamle mejeri. Her er holdet fanget. Holger skulle posere med en ildslukker, og ved et uheld kom at til at røre lidt ved aftrækkeren.

-Arne Larsen-Ledet